När användarlistan växer och personer slutar eller byter roll kan det bli svårt att hålla koll.

Den här guiden hjälper er att underhålla användarlistan och hantera åtkomsten, så att ni undviker oönskad användning.

Vi rekommenderar att ni:

  • går igenom listan regelbundet
  • använder grupper för att hantera åtkomst
  • tar bort individuell åtkomst när ni använder grupper

Läs mer nedan.


GÅ IGENOM ANVÄNDARLISTAN

Se till att ingen har oönskad åtkomst till ert Kontainer-konto genom att regelbundet radera eller inaktivera användare som inte längre har koppling till er.

Återaktivera användare som har inaktiverats automatiskt på grund av utgångsdatum på deras konton.

Radera eller inaktivera användare

Gå till Access → Users

  • Använd sökfältet för att hitta användare
  • Klicka på ikonen med tre prickar
  • Välj Deactivate eller Delete

Inaktivera eller radera en användare

Om ni inte hittar en användare kan hen ha flyttats till inaktiva användare.

Inaktiva användare

En användare som ni inte hittar, eller som inte kan logga in, kan finnas under fliken Inactive users. Så här återaktiverar ni användaren:

  1. Klicka på användaren
  2. Välj ett nytt Expiry date
  3. Markera rutan Active
  4. Klicka på Save

Användare som inte längre behöver åtkomst kan ni också radera härifrån.

ANVÄND GRUPPER FÖR ATT HANTERA ÅTKOMST

Pro+-funktion

Generellt rekommenderar vi att ni använder grupper för att hantera åtkomst. Med grupper kan ni snabbt lägga till nya användare, ändra vem som ser vad och undvika olämplig åtkomst.

Skapa användargrupper

Ni kan tänka på grupper utifrån olika perspektiv, och användare kan läggas till i flera grupper.

Till exempel kan en tysk marknadsföringsbyrå få åtkomst till grupperna:

  • German Market
  • Agency
  • Brand Guide External

Grupper kan vara användartyper, som:

  • Säljteam
  • Distributörer
  • Press
  • Byrå

Och åtkomsttyper, som:

  • Brandguide intern
  • Brandguide extern
  • Tyska marknaden
  • Amerikanska marknaden

Läs mer om att sätta upp grupper i vår guide om rättigheter.

När ni börjar använda grupper bör ni rensa användarnas individuella åtkomstinställningar.

Ersätt individuell åtkomst med grupper

Skapa en ny användare eller gå till Access → User → Folder Access.

Lägg till användaren i relevanta grupper.

Lägg till en användare i grupper

Ignorera eller rensa alla individuella åtkomstinställningar.

Rensa individuell åtkomst

Det var allt. Hör av er om ni har frågor.