Naarmate je gebruikerslijst groeit en mensen weggaan of een nieuwe functie krijgen, kun je het overzicht verliezen.

Deze gids helpt je je gebruikerslijst bij te houden en de toegang te beheren om ongewenst gebruik te voorkomen.

We raden aan:

  • uw lijst regelmatig te controleren
  • groepen te gebruiken om toegang te beheren
  • individuele toegang op te schonen wanneer je groepen gebruikt

Lees hieronder verder voor meer informatie.


CONTROLEER UW GEBRUIKERSLIJST

Zorg dat niemand ongewenste toegang tot je Kontainer heeft door regelmatig gebruikers te verwijderen of te deactiveren die niet meer met je te maken hebben.

Activeer gebruikers opnieuw die automatisch zijn gedeactiveerd vanwege vervaldatums op hun gebruikersaccounts.

Gebruikers verwijderen of deactiveren

Open het gebruikersbeheer in het toegangsmenu

  • Zoek gebruikers met de zoekbalk
  • Klik op het pictogram met de drie puntjes
  • Kies Deactiveren of Verwijderen

Een gebruiker deactiveren of verwijderen via het menu met drie puntjes

Kun je een gebruiker niet vinden? Dan is die mogelijk verplaatst naar de inactieve gebruikers.

Inactieve gebruikers

Elke gebruiker die je niet kunt vinden of die geen toegang kan krijgen, staat mogelijk op het tabblad Inactieve gebruikers. Zo activeert je de gebruiker opnieuw:

  1. Klik op de gebruiker
  2. Kies een nieuwe vervaldatum
  3. Vink het vakje Actief aan
  4. En sla op

Gebruikers die geen toegang meer nodig hebben, kun je hier ook verwijderen.

GEBRUIK GROEPEN OM TOEGANG TE BEHEREN

Pro+-functie

Over het algemeen raden we aan groepen te gebruiken om toegang te beheren. Met groepen voeg je snel nieuwe gebruikers aan je Kontainer toe, wijzigt je wie wat kan zien en voorkomt je ongepaste toegang.

Gebruikersgroepen maken

Je kunt groepen vanuit verschillende invalshoeken benaderen, en gebruikers kunnen aan meerdere groepen worden toegevoegd.

Een voorbeeld: een Duits marketingbureau krijgt toegang tot de groepen:

  • Duitse markt
  • Bureau
  • Merkgids extern

Groepen kunnen gebruikerstypen zijn, zoals:

  • Salesteam
  • Distributeurs
  • Pers
  • Bureau

En toegangstypen, zoals:

  • Merkgids intern
  • Merkgids extern
  • Duitse markt
  • Amerikaanse markt

Lees in onze gids over rechten meer over het instellen van groepen.

Zodra je groepen gaat gebruiken, wil je de individuele toegangsinstellingen van gebruikers opschonen.

Individuele toegang vervangen door groepen

Maak een nieuwe gebruiker aan of open in het toegangsmenu een gebruiker en de toegang tot mappen.

Voeg de gebruiker toe aan de relevante groepen.

Een gebruiker aan groepen toevoegen

Negeer alle individuele toegangsinstellingen of wis ze.

Individuele toegangsinstellingen wissen


Dat was het eigenlijk al. Laat het ons weten als je vragen hebt.