Ni kan låta nya användare registrera sig själva från er inloggningssida. Användarna läggs till i en grupp (med en uppsättning rättigheter) som ni väljer.

Gå till Settings > User registration och aktivera användarregistrering.

På inloggningssidan visas det som en extra flik:

Fliken för registrering på inloggningssidan

När funktionen är aktiverad ser ni ett antal inställningar för självregistreringen.

Auto-create

Välj om användarna ska skapas automatiskt eller om ni vill godkänna eller avslå registreringarna.

Group membership

Välj den användargrupp som nyregistrerade användare ska läggas till i. De ärver då gruppens rättigheter och åtkomstinställningar. Läs mer om rättigheter här.

Organization required

Välj om användarna måste ange ett företagsnamn när de registrerar sig.

Custom field

Lägg till ett extra textfält som användarna kan eller måste fylla i när de registrerar sig. Det kan till exempel vara en beskrivning av varför de behöver åtkomst.

Register text

Lägg till en text som visas högst upp i registreringsformuläret på inloggningssidan.

Register success text

Lägg till en text som visas när registreringsformuläret har skickats.

Inställningar för självregistrering

E-posttexter

Välj e-posttexter för:

  • ämnesrad för godkänd registrering
  • meddelandetext för godkänd registrering
  • ämnesrad för registreringskvitto
  • meddelandetext för registreringskvitto

E-posttexter för registrering

Kom ihåg att klicka på save för att bekräfta.

Det var allt.

Hör av er om ni har frågor.