Vi rekommenderar att ni tänker på era användare i grupper snarare än som enskilda användare. Det gör det mycket enklare att administrera rättigheter och åtkomst.

Användningen varierar mycket, men här är några exempel på hur kunder ofta grupperar sina användare:

  • Avdelningar
  • Regioner/länder
  • Butiker eller kontor
  • Extern eller intern åtkomst
  • Press
  • Återförsäljare

Användargrupper är ett effektivt sätt att hantera många användare samtidigt. Nedan går vi igenom grunderna för att hantera användargrupper i Kontainer.

Skapa användargrupper

Gå till Access > Groups och klicka på "new group" uppe till höger.

Skapa en ny användargrupp

Ge gruppen ett namn och skriv en anteckning som sammanfattar vad gruppens medlemmar har rätt att göra.

Ni kan också:

  • ange om gruppen är aktiv eller inaktiv
  • låta användarna dela innehåll med direktlänkar
  • visa kontaktsektionen för användarna

Inställningar för en ny grupp

Klicka på create för att bekräfta.

Ange rättigheter för grupper

Ni kommer direkt till gruppens inställningar, med början i inställningarna för mappåtkomst.

Mappåtkomst för en grupp

Följande rättigheter kan ni ställa in för grupper, och medlemmarna ärver dem:

  • Mappåtkomst
  • Vilka anpassade fält som visas
  • Vilka nedladdningsalternativ som visas
  • Inställningar för underadministratörer

Läs mycket mer om de olika rättigheterna i vår användarguide här.

Lägg till användare i en grupp

Gå till Access > Groups och klicka på den grupp som ni vill lägga till användare i.

Klicka sedan på "add users" uppe till höger.

Knappen add users

Markera de användare som ska läggas till i gruppen och klicka på add to group för att bekräfta.

Välj användare att lägga till i gruppen

I den enskilda användarens inställningar ser ni vilken mappåtkomst som har ärvts från gruppmedlemskapet. Ni kan också ge enskilda användare rättigheter utöver dem de får från gruppen.

Ärvd mappåtkomst på en användare

Radera användargrupper

För att radera en grupp går ni till Access > Groups > Group settings och klickar på delete group uppe till höger.

Radera en användargrupp

Gruppens medlemmar raderas naturligtvis inte.

Det var allt.

Hör av er om ni har frågor.