Vi anbefaler, at I tænker på jeres brugere i grupper frem for som enkeltbrugere. Det gør det meget nemmere at administrere rettigheder og adgang.

Behovene varierer meget, men her er nogle eksempler på, hvordan kunder typisk grupperer deres brugere:

  • Afdelinger
  • Regioner/lande
  • Butikker vs. kontor
  • Ekstern vs. intern adgang
  • Presse
  • Forhandlere

Brugergrupper er en effektiv måde at styre mange brugere på samtidig. Nedenfor gennemgår vi det grundlæggende i at styre brugergrupper i Kontainer.

Opret brugergrupper

Gå til Access > Groups, og klik på "new group" øverst til højre.

Opret en ny gruppe

Vælg et navn til gruppen, og skriv en note, der opsummerer, hvad medlemmerne af gruppen må.

Derudover kan I styre følgende:

  • Sæt gruppen som aktiv/inaktiv
  • Tillad brugere at dele indhold med direkte links
  • Vis kontaktsektionen for brugerne

Indstillinger for en ny gruppe

Klik på create for at bekræfte.

Angiv rettigheder for grupper

I sendes direkte videre til gruppens indstillinger, som starter med adgang til mapper.

Adgang til mapper for en gruppe

Det er de rettighedsindstillinger, I kan styre for grupper, og som medlemmerne arver:

  • Adgang til mapper
  • Synlighed af tilpassede felter
  • Synlighed af downloadmuligheder
  • Indstillinger for delegeret administrator

Læs meget mere om de forskellige rettigheder i vores brugerguide her.

Tilføj brugere til en gruppe

Gå til Access > Groups, og klik på den gruppe, I vil tilføje brugere til.

Klik derefter på "add users" øverst til højre.

Tilføj brugere til en gruppe

Vælg de brugere, I vil tilføje til gruppen, og klik på add to group for at bekræfte.

Vælg brugere, der skal tilføjes

I kan se, hvilke indstillinger for adgang til mapper der er arvet fra et gruppemedlemskab, i den enkelte brugers indstillinger. I kan også tilføje rettigheder for enkelte brugere oven i deres gruppemedlemskab.

Arvede rettigheder på en brugers indstillinger

Slet brugergrupper

For at slette en gruppe går I til Access > Groups > Group settings og klikker på delete group øverst til højre.

Slet en gruppe

Det sletter naturligvis ikke de brugere, der er medlemmer af gruppen.


Det var det hele.

Skriv til os, hvis I har spørgsmål.