We raden je aan in groepen na te denken in plaats van over afzonderlijke gebruikers. Dat maakt het beheer van rechten en toegang een stuk eenvoudiger.
Toepassingen verschillen sterk, maar hier zijn enkele voorbeelden van hoe klanten hun gebruikers meestal groeperen:
- Afdelingen
- Regio's/landen
- Winkels versus kantoor
- Externe versus interne toegang
- Pers
- Dealers
Gebruikersgroepen zijn een doeltreffende manier om meerdere gebruikers tegelijk te beheren. In de volgende onderdelen beschrijven we de basis van het beheer van gebruikersgroepen in Kontainer.
Gebruikersgroepen aanmaken
Open in het toegangsmenu de groepen en klik rechtsboven op "nieuwe groep".

Kies een naam voor je groep en laat een notitie achter met een samenvatting van wat leden van deze groep mogen doen.
Daarnaast kun je het volgende beheren:
- De groep op actief of inactief zetten
- Gebruikers toestaan content te delen met directe links
- De contactsectie voor gebruikers tonen

Klik op Aanmaken om te bevestigen.
Rechten voor groepen instellen
Je gaat direct door naar de groepsinstellingen, te beginnen met de instellingen voor toegang tot mappen.

Dit zijn de rechteninstellingen die je voor groepen kunt beheren en die de leden erven:
- Toegang tot mappen
- Zichtbaarheid van aangepaste velden
- Zichtbaarheid van downloadopties
- Instellingen voor gedelegeerde beheerders
Lees hier veel meer over de verschillende rechten in onze gebruikersgids.
Gebruikers aan een groep toevoegen
Open in het toegangsmenu de groepen en klik op de groep waaraan je gebruikers wilt toevoegen.
Klik daarna rechtsboven op "gebruikers toevoegen".

Selecteer de gebruikers die je aan de betreffende groep wilt toevoegen en klik op Aan groep toevoegen om te bevestigen.

In de instellingen van een afzonderlijke gebruiker zie je welke instellingen voor toegang tot mappen zijn geërfd uit een groepslidmaatschap. Je kunt ook rechten voor individuele gebruikers toevoegen bovenop hun groepslidmaatschap.

Gebruikersgroepen verwijderen
Om een groep te verwijderen, open je de instellingen van de groep en klik je rechtsboven op de optie om de groep te verwijderen.

Hiermee worden de gebruikers die lid van de groep zijn uiteraard niet verwijderd.
Dat was het eigenlijk al.
Laat het ons weten als je vragen hebt.